Prenataal Postnataal Cursussen en workshops Ons team Praktisch Contact

Prenatale zorg


Je bent zwanger? Hoera!

Vanaf je vermoed of weet dat je zwanger bent, kun je al contact met ons opnemen. Wij, vroedvrouwen zijn gespecialiseerd in de medische begeleiding van fysiologische zwangerschappen. Wij werken hiervoor samen met je gynaecoloog of huisarts. 

Als vroedvrouw zijn wij de meest aangewezen persoon om samen met je gynaecoloog een normale zwangerschap, bevalling en kraamtijd te begeleiden. Onze persoonlijke begeleiding kan leiden tot een betere beleving van je zwangerschap en het ouderschap.

In onze vroedvrouwenpraktijk combineren we zwangerschapscontroles met info over het geboorteproces in een rustige omgeving, zonder wachttijden. Daarnaast informeren we jullie over het verloop van de zwangerschap, bevalling en kraamperiode. We bereiden je voor op het nieuw ouderschap en maken graag tijd voor al je vragen.

De consultaties zijn mogelijk op drie verschillende locaties. In onze praktijk te Kortemark, Beerst of Knokke. Op vraag kunnen we ook langskomen tot bij jou thuis.

Wat houdt een zwangerschapsconsultatie in?

De eerste consultatie is vooral een kennismakingsmoment waarbij wij je uitleg geven over onze werking en een zwangerschapsdossier opmaken. Daarbij luisteren we graag naar al jullie wensen en is er tijd voor vragen. Ook doen we eerste zwangerschapscontrole. Een consultatie duurt ongeveer één uur.  

Tijdens vervolgconsultaties gaan we verder in op uw wensen en vragen en bereiden je verder voor op je bevalling en ouderschap.  

Een zwangerschapscontrole bestaat uit:

Wat neem je mee?


Contacteer ons