Prenataal Postnataal Cursussen en workshops De Wondersprong Ons team Praktisch Contact

Prenatale zorg


Je bent zwanger? Hoera!

Vanaf je vermoed of weet dat je zwanger bent, kun je al contact met jouw persoonlijke vroedvrouw opnemen. Wij, vroedvrouwen zijn gespecialiseerd in de medische begeleiding van fysiologische zwangerschappen. Wij werken hiervoor samen met je gynaecoloog of huisarts. 

Als vroedvrouw zijn wij de meest aangewezen persoon om samen met je gynaecoloog een normale zwangerschap, bevalling en kraamtijd te begeleiden. Onze persoonlijke begeleiding kan leiden tot een betere beleving van je zwangerschap en het ouderschap.

In onze vroedvrouwenpraktijk combineren we zwangerschapscontroles met info over het geboorteproces in een rustige omgeving, zonder wachttijden. Daarnaast informeren we jullie over het verloop van de zwangerschap, bevalling en kraamperiode. We bereiden je voor op het nieuw ouderschap en maken graag tijd voor al je vragen.

We werken zowel als vroedvrouw aan huis als elk vanuit onze eigen praktijk.

Wat houdt een zwangerschapsconsultatie in?

De eerste consultatie is vooral een kennismakingsmoment waarbij je vroedvrouw uitleg geeft over onze werking en een zwangerschapsdossier opmaakt. Daarbij luistert jouw persoonlijke vroedvrouw graag naar al jullie wensen en maakt ze tijd voor al jouw vragen. Ook doet jouw vroedvrouw een eerste zwangerschapscontrole.
Een consultatie duurt ongeveer één uur.  

Tijdens vervolgconsultaties gaan we verder in op uw wensen en vragen en bereiden je verder voor op je bevalling en ouderschap.  

Een zwangerschapscontrole bestaat uit:

Wat neem je mee?


Contacteer ons